BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, January 31, 2011

bila Qila main makeup2..

Assalamualaikum..

haluu2..
miss Qila ada mood nak menaip arini..
urm..
makeup 2 penting x?
bagi sesetengah pmpuan,ada yg kata sangat penting n ada yg xkesah langsung..
bagi yg neutral beauty mmg xkesah la..muka da cntik an..hee
tpi btol ke org mkeup sbb nk nmpak cntik?o mmg hobi?suka2?
len org,len pandangannnya..
aku?aku bknnya kaki makeup..setakat pakai cream safi balqis,then compact powder maybelline pas 2 lipice..lipstik?xminat pakai pon..eyeliner pon xpakai..
aku makeup2 ni bila ada dinner,jamuan..2 pon juz tmbah foundation,blusher,eyeliner..eyeshadow jarang giler pakai..depends pada keadaan..
serius,xpandai makeup lngsung..ikot sedap je..muka ntah jadi apa..
mkin buruk jadinya..da la mmg xcntik.haha
tpi seronok tngok tutorial makeup2 ni..nak apply xreti..hahaha..
rasa kagum pon ada bila tgok make over yg diff giler..mmg sangat2 cntik after makeup..
huh,mmg makeup boleh menipu..bijak dia menipu..hee..
ok,beberapa ari lpas,aku men makeup2..
sebelah mata jela..hahaha
malas nk wat dua2 mata..
mmg giler kan..
ntah pape la si Qila ni..
ok,nk tgok pix?
confirm xmau kan..hahaha
adoi..buruk2..
tpi nak letak gak..
ok,chow..


Sunday, January 23, 2011

'MELATAH'..adakah ia satu kekurangan?

Assalamualaikum..

apa khabar semua?
ape itu melatah?
korang melatah x?
melatah 2 satu penyakit ke?
urm,bgi korang sendiri meltah 2 satu kekurangan ke?
aih,banyk tol soklan yg aku bgi..
act aku sendiri melatah..
bkan membuka pekung di dada,tapi sengaja ingin berkongsi..
mungkin korang ada petua menghilangkannya..heee
aku pon xpasti sejak bila aku melatah..mgkin sbb sellalu terkejut
mane xnya..adik aku suka menterkejutkan aku..
aku kuar toilet pon dia sbuk nk terkejutkan aku..
rasa geram pon ada..
bab cucuk2 pinggang ni jgn cakap la..aku snsitif sket..
even orang xsengaja tercuit pon aku bleh terkejut n meltah..
tapi..
melatah aku xtrok pon..
xla panjang berjela..
&
xmencarut pon..
xpnah lagi terkeluar bnda2 yg xelok..
masih terkawal..hee
slalunya bila aku da termelatah sebut perkataan,nnti perkataan 2 jela yg aku ulang time melatah..
erm,proses pertukaran perkataan yg dilatah xmenntu..hahaha
tapi aku kcian kat org yg melatah thap teruk giler da..
penat tau meltah ni..
lau org yg semput lagi la...
org duk kacau2 dia je,
last2 dia jatuh sakit sbb semput..
so,jgn nak duk kacau sangat org yg duk melatah ni k..
nnti korang plak yg terkena..aiyookk..xtau..huhuhu...

sperti yang kita tau,org tua2 je yg slalu melatah..
tuakah aku?
oh,tidak...
muda lagi beb..hee



Tuesday, January 18, 2011

I am not a creative person :)

Assalamualaikum..

menjadi orang yang kreatif bukannya mudah coz sifat 2 adalah semulajadi..
mngkin boleh dipupuk dan belajar tapi memerlukan masa..
kreatif ke aku?
hahahaha
gelakkan diri sendiri je..
tapi aku sendiri xtau nape aku mesti jadi unit publisiti
adakah aku mencapub?huahua..
soalan yang xbisa dirungkai olehku..
aku xtau mane dorang pandang kekreatifan aku
setakat try & error men ngan photoshop 2 bleh ar..hahaha
serius,bab2 mengedit ni aku mmg failed..
adoyai..nak amek masa mengedit pon lama tapi muka ni gak yg jadi designernya..huhuhu
tapi aku xmarah,
xmenyesal pon ngan jawatan aku dapat..
aku bersyukur..
Alhamdulillah..
at least aku dapat belajar n praktikkan apa yg aku tau sket2 sal editing & designing ni..
walopun sebenarnya designing unpro punya..
rasa berbangga la gak bila ada orang puji hasil kerja kita
xla bongkak & angkuh tapi rasa bersyukur coz hasil kerja kita berhasil & memuaskan hati orang.
ALHAMDULILLAH
oleh itu,jangan kata kat diri yang kita xbleh tapi buat & cuba dulu baru kita boleh nilai kemampuan diri kita..btol x?
k..tata
wassalam..



**ni design poster untuk event yang aku & dak2 BIOSS anjurkan..
Alhamdulillah,mendapat pujian..hee


Monday, January 17, 2011

kawen awal jom!!!

Assalamualaikum..

sape nak kawin cakap "ye"!!!
fuiyo..ramai rupanya nak kawen..huhuhu
sape yg xnak kawen kan..
 tpi kawen bkan benda mudah..
bnyak benda kena pkir..
bkan pk sal kita ngan dia je tapi family,sanak saudara..macam2 la..
ni pehal leh timbul isu kawen lak ni?
da menggatal sangat ke?
eh,xla..
act,post ni ditulis atas pengaruh belajar institusi2 Islam tadi..hee
bab institusi keluarga..
syok giler ngan ustaz baru ni...klakar plak 2..
apa yg ustaz ni cakap?
urm..dia menggalakkan ktorang kawen cepat....hahaha
tapi btol la kan,nak mengelakkan maksiat
pas 2 antara sebab len adalah:

1)menjadi perangsang untuk study
contoh yang dia bagi adalah anak dia sendiri..anak dia masih study lagi tapi mintak kawen sebab lau xkawen nnti xleh balaja..huhuhu..sangat munasabah alasan yang diberi.confirm parents bagi kawen terus..berani wat?try la cakap ngan parents korang cam 2..lau feedback yg positif,kawen jgn lupa jemput k..hahaha..

2)bagi orang pempuan yang slalu senggugut teruk2
kawen adalah penawarnya..ha,ni pon logik gak alasan.xkan nak biar pempuan2 menderta setiap bulan kan?so,kawen la cepat bgi sesiapa yg ada masalh senggugut teruk ni..hee..

hurm..pas 2 ustaz ada cerita mengenai siswi2 kat UTM ni..takot beb dengar..sangat terok..MasyaAllah..mintak dijauhkan Ya Allah.sangat terkejut dengar apa yang berlaku.
ok,2 jela kot..papehal,jom kawen awal ramai2..hahaha


**tq goggle**

Wednesday, January 5, 2011

dengan rasminya

Assalamualaikum..

ape yang rasmi?
sah ke?
tok kadi,camne?huu..
berangan suda..
ok,as all of u know dak course aku akan menganjurkan program berbasikal kan?
oleh itu,setiap org kena ada unit n tugas2 kan?
so,dengan rasminya aku telah dilantik dan diberi kepercayaan untuk memegang jawatn sebagai ketua unit teknikal..huh..
berat kerja teknikal nio..banyak sangat keje yang perlu dilakukan..tapi InsyaAllah aku akan cuba yang terbaik dalam melaksanakn tanggungjawab yg telah diberi..
aku xnak hampakan harapan org,xnak malukan diri sendiri,course society,fakulti n nama UTM sendiri coz event ni adalah event yg sangat besar..
takut,cuak..semua ada..
act b4 ni aku pgg unit makanan tapi telah dilakukan sedikit pembubaran organisasi atas sebab2 tertentu..
then,aku pon terima ngan ikhlas tugas yg diberikan..

apa tugas2 teknikal?
antaranya,tempah kwsan centre event,trek,sukarelawan n sebagainya..
tugasan yg terdekat yg aku kena wat is senaraikan flow kerja n rangka budget..
rangak budget ni aku xbpe tau sangat..adoyai..

tolong support kami!!!!!

Tuesday, January 4, 2011

2 classes 2day

Assalamualaikum

Alhamdulillah..
2 kelas yang aku masuk arini berjalan ngan lancar 
and
 alhamdulillah gak aku dapat lecturer yang baik,berkarisma,boleh wat lawak..(penting ni..hee)..
kelas 1st yg aku msuk adalah Organic Chemistry-biomolekul..
kelas stat kol 10a.m..
lect ni agak tegas tpi aku suka cara dia mengajar
wlaupon sket je dia ajar tdi tpi aku leh go on..
hope PnP pasni berjalan ngan lancar n senang utk aku fham..
InsyaAllah..
act muka lect ni ada cam iras2 classmate aku
classmate aku datang lewat tadi n time dr  ni sebut name2 yg xde sign atttendance,
dia tanya la mane pergi dak2 yg xmsuk ni..
bila dr sebut je name classmate aku n tnya mne dia g,
dak2 len pon ckap 2 yg kat depan 2..huhuhu..
means dorang mksudkan dr 2 sendiri..
rupanya bkan aku sorang yang perasan..
dorang pon perasan sebenarnya..
tapi dr xdengar la dak2 ni ckap cam 2..
nak wat camne,da mmg ada iras..
lau ckap dorang adik beradik pon org caya tau..

ok,next class yg aku masuk arini adalah etnik.
act etnik ni bkan subjek wajib yg ktorang kena amek utk sem ni..
coz subjek 2 sepatutnya ktorang amek time 4th year..
tapi,
PA menyarankan ktorang amek etnik sbagai langkah berjaga2 if ada subjek yg kena repeat n sebagainya..
means tahun 4 free la sket..
oleh kerana subjek ni bkan subjek ktorang utk sem ni,
so ktorang kena la mnumpang klas2 yg ada menwarkan kos ni..
n klas 2 adlah klas dak SKK-kimia pure.
aku,sofia n umi terpakas msuk sec 4 coz sec 5 da msuk..
rest dripada kami ber8 msuk sec5 except pkah..
coz dia xamek subjek 2..
then mase msuk tdi mmg ramai giler la dak SKK.naseb bek ramai pmpuan n chinese..
then dengan bangganya aku n the geng duk depan..huhuhu..
semangat giler(pdahal kat blakang da pnoh)..
lect ada terangkan sket2 sal subjek ni n adalah dia selitkan lawak2..
cantik tau lect ni,suka tgok..
hope dapat score subjek ni..InsyaAllah..

pasni kena pkir buku2 yang kena beli..

*hope dapat semua lect yg best2 n dapat fham ngan senang..Amin..

Sunday, January 2, 2011

keakraban sports dan aku

assalamualaikum..

aku bukanlah seorang yang giler sukan
aku bukanlah seorang atlet
dari sekolah lagi,aku xmempunyai stamina yg cukup tinggi..
(ala kadar je)..
lau rewind blek,
aku hnya pernah wakil sekolah rendah utk umah sukan dlam acara larian,lompat jauh,lompat tinggi,rejam lembing..
standard la 2 kan..
tapi jarang skali menang coz aku xsekuat kawan2 yang len untuk melarikan diri.
selain acara sukan tahunan,aku penah wakil sekolah untuk netbal n handbal..
2 pon xterer mane,setakat bleh men jek..huhuhu
 cian tol sekolah dapat student cam aku
lau sekolah menengah plak,
setakat masuk acara sukan tahunan,merentas desa..2 je
kat matrik pon sama tapi untuk koq adala men badminton n bola tampar..
bole la,utk enjoy2..
merentas desa n larian palestin pon ada gak la join..walaupon bagi aku cuma 'jalan'an je..huhuhu
masuk plak universiti ni,terasa agak advance la..
nak tau nape?
coz kat u ni la aku pertama kali nek gunung..
walaupon gunung arong yang xbape tinggi 2 tapi ckup membuatkan aku keletihan,kesemputan..
serius,
mmg xlarat sangat sampai termuntah(malu..malu..)
tapi alhamdulillah,
berjaya gak sampai puncak..
rekod dalam hidup aku.
then,skang ni aku n bbrapa dak course ada program ke egypt.
tapi utk ke egypt bkanlah sesuatu yang mudah if xde duit..
oleh itu,kami akan mengadakan satu program berbasikal yang dipanggil
 "BIOSS UTM Jamboree 2011"..
program ni bertujuan utk generate duit.
so,event ni open 2 all people in this world..
meh join2..
ok,lau setakat organize tapi xde pengalaman cycling,
xsyok la kan..
oleh itu,atas bantuan dan sokongan Dr. Adibah sekeluarga,
kami telah dilatih utk berbasikal di dalam UTM..bermula dengan padang kawad,
kami di bawa ke lingkaran luar area Kolej Datin Sri Endon..
mmg menguji stamina coz kena nek bukit,
walupon xtinggi mane kesakitan,kelenguhan di kaki amat2 terasa..
peluh dah menjurai2 da..
ok,yg 2 ok lagi..
then pagi tadi,
dengan tidak di sangka2nya En Shah(husband Dr Adibah) bawak aku,azwa,wani n sal g kayuh nek balai cerap..
huh,mmg amat2 keletihan tapi keseronokan bila dapat nek ngan jayanya tanpa henti..
Alhamdulillah..
bkan senang nak nek balai cerap lau xbiasa ngan beskal..
kawasan yg boleh nmpak 1 UTM,bngunan2,shopping complex di skudai..
then xabes kat situ,
g masuk utan cari trek untuk event..
trun nek bukit da..
huh,btol2 menguji fizikal n mental..
mmg awal2 aku da mind set yang aku bleh wat..chaiyo2 ..
letih giler tapi seronok..
pasni mmg ktorang akan berbasikal coz sbagai latihan n promote event ktorang..
InsyaAllah,aku akan ada MTB sendiri..ken pinjam duit abah dulu..huhuhu..
RM 1300 kot..
dengan itu,aku telah hilang berat 1kg utk arini..
walau nmpak cam sket tapi bkan senang2 nak ilang berat..nak tambah mmang la senang..
aku berharap sangat2 event kami ni berjalan ngan lancar..



 MTB yg menjadi saksi kami menawan balai cerap
(yg depan MTB azwa yg baru beli..2 lagi hnyalah pinjaman)



muka yang kepenatan ..huh..



jom join event kami!!!!!


Saturday, January 1, 2011

[kisah][PINK][dan][AKU]

Assalamualaikum..
Setiap orang ada warna kegemaran kan?
Putih,hitam,purple,coklat..even warna grey pon ada orang minat..
Merujuk kembali pada tajuk entry,mmg tiada syak dan wasangkanya korang dapat tau apa warna kegemaran aku..
Aku pon xtau nape mesti pink
Bagi aku pink 2 lembut,cantik,ayu dan cute..
Bkan aku tapi kaler pink 2..
Aku mula menyedari bahawa aku mmg minat kaler pink time form 4 kot..
B4 2 aku xkesah pon kaler ape..janji sodap mata memandang
Tapi bila usia makin dewasa(cehh..)
Aku pon mula minat dan cinta dengan kaler pink..
Act bkan kaler pink je,ada gak kaler len yg aku minat tapi kaler2 yg soft la..
Cuma pink is major color dlam hidup aku..
Nak kata bnyak sangat benda kaler pink yg aku ada xgak
Tapi mesti org akan tau yg aku mmg minat pink..
Gelaran pinky,pink utk aku mmg xheran dah..
Ratu pink pon ada..
Tapi aku rasa ada lagi org yg mmg addicted giler pink ni..
Lau aku masuk persatuan dorang,aku rasa aku layak jadi AJk je..huu
Lau bab shawl n baju 2,mmg kaler pink mesti ada la..
Even da ada shawl kaler pink tapi stil nak bli kaler pink gak coz design xsama..hee
Walau apepon,aku bahagia ngan kaler pink..
Lau bab tema kaler time kawin nnti mmg ada kaler pink la..(WAJIB)..
see my blog,pink rite?hee


some of my pink collection..check it out

 1)ok..sejadah yg aku guna wat semayang(mmg la kan)..mmg jarang org ada sejadah kaler pink n tiap kali org nmpak,confirm org len cam tgok2 n agak teruja..mmg ak da ad pngalamn da..heee


2)cumil x?hee..macm2 function bkas ni..kdg2 aku wat pencil case,makeup case,money case..hahaha..
multifunction tol

 3)ni pon nak pink ke?punch ni mmg berguna coz lau xde confirm bersepah2 kertas semua..thanx cik punch

 4)cute kan?hee..ni gak berjasa utk aku.


 5)shawl,pashmina pink yg aku ada..


6)ni pon shawal2 yg aku ada..


 7)cardigan pink corak love2..cumil2..heee

8)ni ape?ok ni adalah corak bunga yg ada kat cadar tilam aku..

Pink...pink..pink..

juz feel it