BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, November 11, 2010

ayam,ikan keli dan kenangan

uish..3 in 1
agak2 sal ape ek?
mestilah pasal ayam,ikan n kenangan an?
apela...hahaha..

em,act juz nak berkongsi kisah je.
ok,cter 1 by 1 ye.
mengenai ayam,saya mmg tersangat2lah suka makan ayam.sepanjang saya duk kat matrik,sampaila skang study kat U,bleh di dikira ngan jari bape bnyak kali saya mkan ikan untuk santapan harian..
aih,sungguh xsihat cara pemakanan ni.
dun follow2 ye..
xelok..



yummy!!!!

act,saya sendiri xtau nape selera xterbuka lau nmpak ikan kat cni o kat matrik dulu.
tapi lau kat umah,saya makan plak.bleh dikatakan ari2 gak mkan ikan.
nape ek?
mgkin hnya ikan di rumah yg sedap?(haha..alsan ape ntah)
membe2 pon da tau yg saya cam xleh pisah ngan ayam..(heee)

ha,lau mkan ayam mestilah ada part yg jadi feveret an?
korang pon mesti ada..an2?..
cuba teka part mne?
ha,part feveret saya mestilah part peha yg montoqz..(huhu)
hmm...sedapnya peha ayam.
besar..sedap..
huh..menjilat jari..

saya lebih suka ayam goreng n ayam masak merah(love it)
teringat ayam masak merah arwah mak..
rindu sangat..
teringin sangat..
sedapp sangat..
tapi 2 hanya tinggal kenangan..

mengenai ikan keli,rasa da lama sangat xmkan ikan keli..
dulu menjadi feveret..
ikan keli masak lemak cili padi..
subhanallah..
sedapnya!!!
semestinya masakan arwah mak..
rindunya saat dulu..


(mengimbau kenangan)

dulu abah slalu g memancing..
tiap kali lepas ujan,mula la cari umpan a.k.a cik/en cacing(saya geli ngan cacing)..maklumla,ikan keli slalu dapt time2 pas ujan ni tapi tgok keadaaan gak la.insan yg slalu menemani abah,adalah abang saya a.k.a angah.
tapi ada gak2 waktu2 yg abah gi memancing sorang..waktu pas maghrib adalah waktu abah mula menjalankan operasi.pas abah gi,saya dan mak yg kat umah menunggu kepulangan ikan2 yg dapat.seronoknya waktu 2..
bila dengar je motor,cepat2 kuar then tanya abah dapat bnyak ke ikan?lau dpat bnyak,saya la org yg seronok coz bleh makn ikan 2 nnti..
menu yg slalu di masak,xlen xbkan masak lemak cili api..
memang..UMMPPHH!!!
rindunya pada masakan mak..

tapi skang abah da lama xpergi memancing..sebelum ketiadaan arwah mak lagi..minat da xde kot.lagipon angah xde kat kg untuk teman abah..



~miss the precious moment~

~miss the unforgettable memories~


2 comments:

  1. mejadi lapar melihat ayam-ayam itu -,-

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

juz feel it