BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, January 30, 2010

~kehidupan~

kehidupan..ada suka,ada duka,ada tawa.2 la namanya kehidupan.kita slalu mengharapkan kehidupan yang terbaik dalam hidup kita.macam2 impian kita bina tpi xpasti tercapai ataupun x sebab semuanya ditentukan oleh yg esa.kita sebagai manusia yg pnya keinginan hanya mampu mengimpi dan cuba menggapai mimpi.xsemua impian kita akan tercapai sebab selalunya apa yang kita nak slalu je xdpat.mungkin kita hnya tahu mengimpi tapi xcuba menggapainya..itulah kehidupan.
kita akan rasa sedih bila impian kita xtercapai....
aku pun ada impian..bnyak sungguh impian aku.impian yang diimpi oleh setiap orang,impian yg diimpi sebagai seorang perempuan o wanita..tapi aku sendiri xpasti aku akan kecapi impian tu ataupun x.terasa masih jauh n blom nampak lagi sinaran yang boleh membuatkan impian aku tercapai.

dalam kehidupan juga ada kehilangan n aku xpernah terpikir o menyangka orang yg aku paling,sangat sayang pergi meninggalkan aku buat selama2nya.aku xsangka mak akan pergi dulu daripada aku.mak pergi saat aku baru mula menjejakkan kaki kat universiti.tempat untuk aku merealisasikan impian aku.UTM yg menjadi pilihan aku supaya aku boleh slalu balik dan melihat keluarga tapi xsangka bilanagn keluarga akn berkurangan ahlinya...
terasa terkilan sangat bila aku blum sempat membalas jasa2 mak.meberi kesenangan hidup padanya,membuat rumah untuknya,membwanya menunaikan fardhu haji dan macam2 lagi yg aku nak wat untuk mak.
rasa banyak benda yang aku blom wat untuk mak.aku rindukan waktu2 bersama ngan mak,nasihat2nya,gurauannya...Ya Allah,aku rindukan ibuku...
sampai sekarang aku masih blom menerima pemergiannya.terasa mak ada kat rumah n masih hidup.slalu aku bermimpi mak masih hidup n menjalankan kehidupan seprti biasa tpi mimpi tetap mimpi n xbleh jadi realiti..
aku berharap mak bahagia di sana....
AL-FATIHAH........

No comments:

Post a Comment

juz feel it